Ja jestem dobrym pasterzem i znam owce moje, a moje Mnie znają, podobnie jak Mnie zna Ojciec, a Ja znam Ojca. Życie moje oddaję za owce. Mam także inne owce, które nie są z tej owczarni. I te muszę przyprowadzić... (J 10,14)

Gotuj z Ks. Robertem: W KLIMACIE JAJECZNYM

 

CZYLI PRZEPIS NA OMLET Z POMIDORAMI

SKŁADNIKI:
- 4 jajka
- 30 ml mleka lub śmietanki, może być również mleko roślinne
- 1 cebulka pokrojona i usmażona
- 1 dość duży dojrzały pomidor
- szczypta soli
- 1 łyżka masła lub oleju

 

PRZYGOTOWANIE DANIA: OMLET Z POMIDORAMI
1. Cebulkę pokroić w kostkę i podsmażyć na złoto. Zdjąć z patelni.
2. Pomidora sparzyć i zdjąć skórkę. Ścisnąć w dłoniach nad miską, tak, żeby pozbyć się nadmiaru wody, soku i pestek. Pokroić go w kostkę.
3. Wbić jajka, dodać mleko lub śmietankę, sól i ubijać trzepaczką do ich dokładnego połączenia.
4. Rozpuścić tłuszcz na patelni z nieprzywierającą powierzchnią, wlać jajka. Po 30 sekundach mieszać szpatułką środek omletu i jeszcze raz rozprowadzić masę, dodać cebulkę i pomidory.
5. Po 4-5 minutach masa się zacznie ścinać. Delikatnie złożyć omlet na pół, zostawić na gazie na minutkę albo dwie i wyłożyć na talerz.
SMACZNEGO !

Gościmy

Odwiedza nas:

6
gości

PARAFIA RZYMSKOKATOLICKA p.w. Krzyża Świętego w Pruszczu Gdańskim 

83-000 Pruszcz Gdañski, woj. pomorskie, Tel.: 58 682-22-58


Produkcja: 2013 - MembinaDesign.pl